您的位置: 一诺留学  >  留学地区 >  美国留学 >  本科生 >  面试

美国大学面试问题之面签问题及答案详解

时间:2017-08-22  / 编辑:yylicon

  大家肯定都以为是美国大学面试问题,其实是一诺小编给大家总结的一些美国签证面试问题以及答案了,大家自己要赶紧把美国大学面试自我介绍给准备好哦。

  美国留学签证面问题须知

  美国留学签证面试时,签证官会就你去美国的目的,对你的专业,对你留学美国的时间等问题提问,面签前要做好准备。一般一定会问的美国留学签证问题也就那几个:

  (1)你申请了几所学校?为什么选你现在录取的这一所?

  (2)为什么想去美国?你有办理人的话,应该会帮你准备好资金证明,保证你有能力读完。

  (3)可能会问一下你父母的职业?

  (4)你会回来吗?

  但有一些问题可能也会问到,我们不打无准备之战,下面列出一些常见的美国留学签证面试问题供申请人参考:

  (1) 对去美国的目的提问.

  What will you study in the United States?

  What will you do in USA?

  What are you going to study in USA?

  What are you going to do in USA?

  Are you going to study in USA?

  What do you want to study in USA?

  ANS:I will study for my Ph.D in Mathematics in the University of Florida.

  (2) 签证目的提问

  What is your purpose for this visa?

  ANS:I need a F-1 visa in order to study for my Ph.D degree in Mathematics in the University of Florida. I plan to finish my study in about 5 years and then come back to china.

  (3) 对现在的行为和地点提问.

  What/where are you studying now?

  ANS:I am now studying for my Master's degree in Mathematics in Beijing Normal University.

  (4) 对留美时间提问

  How long will you study in USA?

  ANS:About 5 years. My future advisor said that if I work hard I can get my ph.D within a shorter time.

  (5) 对学习计划提问

  What do you do with your work for BS/MS/Phd?

  ANS:I will take courses, teaching, do research,and finish my thesis in the area of Algorithm and Mathematical Modeling to get my Ph.d in Mathematics in 5 years.

  (6) 对背景提问

  What is your academic background?

  ANS:From 1993 to 1997 I studied in Central University for Nationality for my Bachelor's degree. Since September 1997 I have been studying in Beijing Normal University for my master's degree. I will graduate and get my Master's degree in few days.

  (7) 对美国学校提问

  How do you know this Univ.?

  ANS:University of Florida is a famous university in USA. I started to know about the University of Florida from my professor. He encourages me to pursue Phd degree in University of Florida because it has the most excellent professors in my field.

  (8) 对选校原因提问

  Why do you choose this Univ.?

  ANS:Firstly, University of Florida is one of famous universities in USA.There are large of numbers of excellent mathematicians in University of Florida. Secondly, the Department of Mathematics at University of Florida offers broad program in Mathematical Sciences, particularly in Applied Mathematics. There is an excellent mathematics faculty. Among the faculty are one Fields Medallist and a winner of the Moscow Prize, two of the most prestigious awards in the field of Mathematics Science. Thirdly, student can get careful advising and individual attention.

  (9) 对现有学位提问.

  When/where did you get your BS/MS?

  ANS:I got my Bachelor's degree in 1997 from Central University for Nationality. I will get my Master's degree in Mathematics in few days from Beijing Normal University.

  (10) 对学习专业提问.

  What is your major?

  In what aspect of. your major will you study?

  ANS:My major of undergraduate and graduate study is Applied Mathematics. I will continue to study Mathematics for my Ph.D. in the University of Florida. My specified field of study will be Algorithm and Mathematical Modeling.

  (11) 对专业提问

  Why do you like your major?

  ANS: Firstly, I love mathematics. I won many different mathematical competition held in China. For example, in both National Junior Middle School Student Mathematical Olympic Competition 1990 and National Senior Middle School Student Mathematical Olympic Competition 1992, I won First Class Prize. I won National Second Class Prize in National College Student Mathematical Contest in Modeling 1996. Secondly, having experienced success and failure in my studies and research, I really feel that mathematics plays an important role in science and in practical life. A scientist who has not a good mathematical background cannot do research in depth. Given my future development, I decide to continue my mathematical study in depth.

  (12) 对是否换专业提问

  What's the difference between your major now and the major in USA?

  ANS:They are not difference. Both of my undergraduate study and graduate study belong to mathematics. Just that my graduate study will be more detailed and advanced. And that I will specialize in Algorithm and Mathematical Modeling, which is a sub-area of Mathematics.

  (13) 对最困难的课提问

  What is the difficult class do you have?

  ANS:Probably Function Analysis. It is a course about advanced mathematics and requires high ability in abstract thinking and high technique in computation.

  (14) 对助学金提问

  Why do you receive financial aid from this Univ.?

  ANS:Yes. on the basis of the evaluation of my resume, personal statement, undergraduate transcripts, and gre toefl scores, the department give me teaching assistantship.

  (15) 对读博士提问

  Why do you want to pursue a doctor's degree?

  ANS:Firstly, I realized that undertaking the research offers many challenges, and it is necessary to expand my knowledge in mathematical field. My long range objective is to become a leading scientist in my field. Given my future development, I think a Ph.D is necessary for me to realize my career objective. So I decide to continue my mathematical study in depth. Secondly, it will be very easy for me to find a good job in any of the university or institute in china with my Ph.D got in the United States.

  (16) 对回国计划提问

  What is your plan? What will you do after graduation?

  ANS:I will specialize in Algorithm and Mathematical Modeling and finish my Ph.D study in Mathematics in the University of florida.Then I will come back to China and do research in the laboratory at Beijing Normal University. There are many theoretical subjects and practical projects supported by government and companies.

  (17) 对回国原因提问

  Give me three reasons that you will come back to China?

  ANS:Firstly, China is a developing country and needs large numbers of talents. So after getting Phd degree from USA, it will be very easy for me to find a good job in China and it is easier to have a higher position and become a leading scientist in my academic field in China. Secondly, I love my mother and farther. I owe them much and since I am their only son, the very least I can do for them is to look after them when they are old. I also have many friends and relatives here that I would not be able to leave behind. Thirdly, Chinese government has offering the priority for the students from USA to establish their professional careers. For example, ZhongGuanCun in Beijing and PuDong in Shanghai.

  (18) 对不回国原因提问

  Can you explain why 90% Chinese students didn't come back?

  ANS:There maybe many reasons.As a matter of fact, that used to be the reality. But things has been changing greatly during the recent years and much more students are coming back are coming back after they have finished their study. And, Chinese government has offering the priority for the students from USA to establish their professional careers. For example, ZhongGuanCun in Beijing and PuDong in Shanghai.

  (19) 对选择美国提问

  Why do you want to study in USA?

  ANS: I can learn the latest knowledge in my field in USA. There are the best universities, the most excellent professors and the best education condition in the USA.

  温馨提示:

  (1)签证官如果问你愿不愿意留在美国,一定要很坚定地说不愿意!中国会有更好的发展。千万不要说计划在美国有找工作什么的,只要没有移民倾向,一般就能pass。

  (2)英文是必须要熟练,不然他们会觉得你没办法适应美国的学习,有口音没关系,没人在乎,只要对答如流就可以了。

  以上介绍的就是美国签证面试问题以及答案了,大家要想知道美国大学面试问题,就请继续关注一诺留学了,还有就是美国大学面试自我介绍要赶紧准备好了。

  如需了解更多美国留学的相关信息,那么欢迎拨打【一诺留学】的免费咨询热线400-003-6508或010-62680991进行咨询,或者点击页面的【在线咨询】与顾问老师直接对话。

  更多热点资讯欢迎关注:

  新浪官方微博:@北京诚品一诺教育咨询

  微信订阅号:留学圈 (微信帐号:yinuoliuxue )

免费发送到我的邮箱:

只需3秒钟获知你的名校录取率    私人定制精准匹配    留学宝典免费送

*姓名: *电话: 性别:  男  女
           
*最关心的问题:
24小时之内您将会接到我们的电话,我们确保绝不将您的信息外泄

联系一诺查看更多

全国统一电话:400-003-6508

电话:010-62680991

传真:010-82483329

地址:北京市海淀区中关村西区彩和坊路十号1+1大厦705室

一诺精品留学服务更多>

我要去美国
硕博 | 本科 | MBA| 高中
我要去他国
英国| 加拿大| 香港

新加坡| 美国| 新西兰

我要规划
后高考计划|速通计划
我要考试
托福| 雅思| GRE|
GMAT| SAT| SSAT
我要游学
美国| 英国| 加拿大
               

关注一诺留学

版权所有@2012-2016    一诺留学网    京ICP备12034294号-1

联系电话:400-003-6508  010-62680991     传真:010-82483329     邮箱:service.bj@yinuoedu.net